SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Uraim, ez a helyzet!

: Uraim, ez a helyzet!

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1965

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés Közép-Amerika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

327 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

Luis Dascal, a kubai kispolgár csemete káprázó szemmel bámulja a fényes társaság színesen pezsgő életét; szeretne közéjük tartozni, szeretne hozzájuk hasonulni. Elindul az alkalmazkodás útján, s lépésről lépésre jobban megismeri Havanna előkelő társadalmát, részt vesz szórakozásaikban, sőt hajlandó eszközökké is válni, ha célját így elérheti. Az áhított "kiegyensúlyozottság", a "biztonság", a "jobb élet" azonban illúzió marad; Dascalban egyre szorongatóbbá válnak a kételyek: így igaz a világ, ahogy ezek az emberek élnek? A testi szenvedély, a képmutatás, a nagyralátás, az elvtelenség, a gazdagság, a kubai nagypolgárság hazugságra épült világa látszólag megrendül 1952 tavaszán, amikor Batista magához ragadja a hatalmat. Valójában azonban nem az ő életük változott, hanem a sok évtizedes, göröngyös történelmi út egy szakasza zárult le. Az elmúlt évek egyik kimagasló dél-amerikai regénye átfogó történelmi képet nyújt Kuba polgári társadalmáról.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!