SZÉPIRODALOM / Amerikai irodalom kategória termékei
Vad pálmák

: Vad pálmák

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Európa zsebkönyvek

Terjedelem:

261 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A Vad pálmák-ban két cselekményszál fut egymással összeszőve. Mi volt az elképzelése, milyen hatást óhajtott kiváltani? Elmondani a történetet, amit el akartam mondani, mármint az orvosét meg az asszonyét, aki feladott férjet, családot, hogy vele szökjön. Hogy ezt így elmondhassam, támasztékot kellett hozzá találnom, ezért kerítettem egy másik történetet, az előbbinek teljes antitézisét, hogy ellenpontként használhassam. Úgy írtam meg őket, ahogy itt olvasható, ahogy a fejezetek egymást váltogatják... Gondolom, ahogy a muzsikus is dolgozik, amikor egyensúlyra van szüksége. Egyensúlyra igen, hogy formát adhasson az egyensúlyvesztés tragikus élményének. S a fordított tükörképének ellenpontozott szimmetriája, hogy az élmény önmagát megsokszorozva, a végtelenbe vetüljön. Egyfelől a Vad pálmák-ban: A "rendezett" emberi társadalom szennycsatornáin hányódó ős-tiszta szenvedély, másfelől Az öreg-ben: a felkavarodott ős-elem sodrába vetett emberi akarat - ugyanaz a konok kiszolgáltatottság, ugyanaz a riadt hősiesség. A két történet külön-külön két kitűnő szabályos kisregény, együtt: egyetlen nagyformátumú rendhagyó faulkneri remekmű.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!