FÖLDRAJZ / Anglia kategória termékei
Nagy-Britannia építészete I. kötet

: Nagy-Britannia építészete I. kötet

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Anglia Építészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Az építészet világa

Terjedelem:

134 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631315320

tartalom:

"A földrajzi helyzet és az éghajlat mindenkor befolyásolja az építő tevékenységet, de Angliában a "hullámok védfala" fokozottan megszűrte a külső hatásokat is. Az építészet így kevés és lazább szállal kötődik a kontinens nagy korszakaihoz, a hagyományok őrzése gyakran már-már anakronizmussá fajul. Mégis, ha kiemeljük az építészeti fejlődést a történelem bonyolult szövevényéből, minduntalan figyelnünk kell az összefüggésekre is. A sziget évezredekkel ezelőtt leszakadt ugyan a kontinensről, de Dover fehér szikláinak ma is testvérei a túlparti francia hegyvonulatok, és a tenger nemcsak elválasztja, hanem össze is köti az országokat, a népeket és a kultúrákat. A történelmi kapcsolatok többnyire véres küzdelmeket jelentettek; ezekből bontakozott ki a társadalom és az építészet fejlődése. Nagy-Britannia csak 1707-ben született meg, ennek előtte Anglia és Skócia népe folytonos harcban állott egymással. Walest már 1282-ben leigázták és 1546-ban végleg egyesítették Angliával."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!