FÖLDRAJZ / Anglia kategória termékei
Stonehenge

, : Stonehenge

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Anglia Fotózás, fotóalbum Helytörténet Mitológia Régészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

20 p., 49 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963131037x

tartalom:

A dél-angliai Salisbury környékének szüntelenül széljárta fennsíkján magányosan áll egy hatalmas kőoszlop-koszorú. 4000 éve áll ott. A normann hódítás idején - közel 1000 éve - már Britannia egyik csodájaként említették. A meglepően épen maradt kőtömbök az ősi megalitkultúra legjelentősebb emlékei. Olyan építési tudásról vallanak, melyet nehéz a késő kőkorszak emberéről feltételeznünk. Rejtély, milyen céllal készülhettek, miért áldoztak rájuk korunknak is becsületére váló energiát, munkát? Határozott felelet nincs. Egykor mítoszok ködébe burkolták, ma tudósok, csillagászok kísérlik meg legkorszerűbb ismereteik alapján értelmezni. A legújabb hipotézis: 4000 éves csillagvártát, időjárási öröknaptárt csodálhatunk benne. Látványa ma is lenyűgöző. Különös hangulatát ragadták meg a fiatal fotóművész-házaspár képei; a külső koszorú hármasköveiről, a belső patkó maradványairól, a kékkő oszlopokról, a nyári napéjegyenlőségkor a felkelő napot csúcsán hordó Sarokkőről s a titokzatos, számítógépszerepű Aubrey-gödrökről. Várkonyi Nándor, neves kultúrtörténetíró, aki nem érhette meg a kötet megjelenését, bevezetőjében a kőköröknek az emberi műveltség története során egyre változó magyarázatait ismerteti. Stonehenge kövei hallgatnak. Az album képeit csodáló néző-olvasóban azonban erősödik a sejtelem: a néma kövek közölnek valamit. 4000 éves nyomtalanul elporladt elődeink szólnak hozzánk. Az örök emberi értelem üzen.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!