FÖLDRAJZ / Anglia kategória termékei
Történelemtanítás Angliában

: Történelemtanítás Angliában

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Anglia Pedagógia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Közoktatási kutatások

Terjedelem:

183 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630556383

tartalom:

Magyarországon eddig még nem jelent meg könyv az angliai történelem-tanításról. Miért is jelent volna meg? Hiszen a magyar és az angol történelem-tanítás annyira különbözik egymástól! S ha mégis aktuálissá vált a kötet kiadása: az éppen a különbségeknek, a másságnak köszönhető. A változások lehetőségeit keresve egyszeriben rendkívül érdekessé válnak azok az országok, ahol valamilyen másság uralkodik. Különösen akkor, ha az adott ország szakemberei kritikusan viszonyulnak saját gyakorlatukhoz. A történelemtanítás tekintetében ilyen ország Anglia. Közoktatásnak hagyományosan azok a legerősebb oldalai amelyek nálunk éppen a leggyengébbek: a helyi tantervek alkalmazása, a nagyfokú tanári önállóság, a tananyag, a tankönyvek valamint az eszközök és módszerek rendkívüli változatossága. Minderről átfogó képet kaphat az Olvasó a kötet első részéből, a második részben pedig alaposabban is megismerkedhet a legkitűnőbb angol szakemberek munkáiból válogatott szemelvényekkel. Mindenkinek ajánljuk a könyvet, aki érdeklődik a pluralista szellemű oktatás lehetőségei és a helyi tantervkészítés gyakorlata iránt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!