SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
A béka segge alatt

: A béka segge alatt

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

364 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Egy világháború, egy kommunista diktatúra, egy forradalom, egy kosárlabdacsapat" Volt olvasható a regény eredeti angol kiadásának borítóján a történet summázata. Budapest 1944-es ostromától az 1956-os forradalomig tartó 12 évet meséli el a regény. Az egyre levegőtlenebbé válló kommunista diktatúrából a főhős, kosárlabdás Gyuri (aki azért lett sportoló, hogy megszabaduljon a katonaságtól, s utazhasson) még annak árán is szívesen szabadulna, hogy utcaseprő lesz Londonban, vagy Clevelandben akár. Megbízhatatlan származása miatt azonban nem válogatják be soha a külföldre utazó csapatba. Addig is, mg végre nyugatra mehet azonban csapattársaival együtt rájön, hogy az elnyomást, a fantáziátlanságot az egyöntetű szürkeséget csak derűvel, csak komolytalansággal lehet elviselni. Így aztán nagyokat röhögnek a németeken, az oroszokon, szomszédainkon de leginkább önmagukon. Ha meccsre utazna, az állomásokon a pucér feneküket mutatják a peronnak. Gyuri végső elkeseredésében még akár Kínába is kivándorolna... Tibor Fischer angol író első regénye az írót magyar gyökereihez viszi, valószínűleg családi legendákból táplálkozik a történet, amelynek főszereplője Fischer Gyuri megpróbálja túlélni a második világháborútól az 1956-os forradalomig tartó időszakot. A regény egyszerre szomorkás és szörnyen vicces, amolyan könnyezve nevetős.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!