SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
A kezdet és a vég

: A kezdet és a vég

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

367 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A könyv az öngyilkosság lélektani-erkölcsi motivációját kutatja. A regény színhelye Nyugat-Afrika, főszereplője Scobie őrnagy, rendőrfőnök-helyettes, aki a második világháború idején a koszos, rendetlen, fülledt gyarmaton gyémántcsempészekkel, alvilági alakokkal bajlódik, a bennszülöttek perpatvaraiban próbál igazságot tenni, menekültek ügyét intézni. Közben haragszik a sznob világra, mert kigúnyolják fellengzős feleségét (aki szép lassan pokollá teszi az életét), kierőszakolt költekezése miatt pedig uzsorások karmaiba kerül, s mellesleg magára vonja a brit hírszerzés ügyetlen képviselőjének a figyelmét is. Ráadásul a legválságosabb pillanatban beleszeret egy fiatal nőbe, s ettől Scobie, ez a tiszta, de ambiciók nélküli, passzív ember olyan válságba kerül, hogy hiába kecsegtetik rendőrfőnöki kinevezéssel, a feszültségből, szenvedésből az anginás panaszaira kapott gyógyszer ügyes adagolásával a halálba menekül.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!