SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
A mansfieldi kastély

: A mansfieldi kastély

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Magyar Könyvklub

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szerelmes Világirodalom

Terjedelem:

571 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9635473818

tartalom:

"Jane Austen egy hétgyermekes vidéki pap legkisebb lánya volt. Egyhangú életét vidéken töltötte. Nem ment férjhez, Londonba csak ritkán, rövid időre látogatott el. Ideje háztartási munkákkal és írással telt. Bár művei nagyobbrészt megjelentek és sikeresek is voltak, távol maradt az irodalmi élettől. Csak jóval a halála után lett világhírű: ma már a nagy klasszikusok közé számít. Első próbálkozásai, melyeket családja szórakoztatására írt serdülőkorában, paródiák voltak. Kitűnő humorérzéke és elemzőkészsége már ezekben is megmutatkozott. A korabeli érzelmes és romantikus irodalmat figurázta ki. Saját életműve ennek szöges ellentéte. A rémregény és a történelmi regény nagy divatja idején tudatosan kerülte a dagályt, a hatásos témákat, a harsogó színeket. Nem akart versenyezni kortársával, Walter Scott-tal, hanem új műfajt teremtett: a modern lélektani regényt. Összesen hat regényt írt. A mansfieldi kastély (1814) valamelyest elüt a többitől. Iróniája itt is ugyanúgy érvényesül, de a regény szövetében komolyabb erkölcsi célzat is bujkál. A címben szereplő kastély szinte jelképpé válik: ellentéte mindannak a léhaságnak és romlottságnak, amit a város képvisel. Thomas Macaulay, a 19. század nagy kritikusa, aki talán a legtöbbet tette Jane Austen elismertetéséért, A mansfieldi kastélyt tartotta legtökéletesebb regényének."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!