SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
A pápa rinocérosza

: A pápa rinocérosza

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Athenaeum 2000 Kiadó Kft.

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

589 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963926119X

tartalom:

"Gigantikus ívű, gigantikus regénye egy gigantikus tehetségnek - jellemezhetjük röviden Lawrence Norfolk mesterművét. Az 1963-ban született angol író már legelső könyvével, a néhány éve magyarul is megjelent Lempriére­lexikonnal is óriási nemzetközi sikert aratott, tizenöt nyelvre fordították le, s a legrangosabb irodalmi díjakkal tüntették ki. Második műve - ha lehet - még kiemelkedőbb munka. Történelmi regény, de nem a megszokott fajtából: stílusa egyszerre barokkos és posztmodern - könyvtárnyi szókinccsel operáló, hatalmas ismeretanyagot közlő, az olvasó figyelmét teljes mértékben lekötő s egyszersmind meg is követelő alkotás. Norfolk fantasztikusan részletgazdag világot épít szavakból; rendkívül éles szemű író, aki a legapróbb moccanásokról ugyanolyan meggyőző erővel ír, mint a hatalmas méretű és roppant lassú földtörténeti változásokról. Belelát mindenbe: emberbe, állatba, cselekedetekbe, környezetbe, természetbe, s mind közelebbről tárja föl előttünk a középkori Európa világát: előbb távcsővel, azután nagyítóval, végül mikroszkóppal. A XVI. század elején játszódó, cizelláltan bonyolult történet magva a világot a spanyolok és a portugálok között kétfelé osztó tordesillasi egyezmény, illetve az annak módosítására tett kísérletek. Ezek közé tartozik az is, hogy az egzotikus állatokat fölöttébb kedvelő X. Leó pápa döntését egy ajándék rinocérosszal próbálják befolyásolni. Nem könnyű a feladat, mert azon kívül, hogy "sziklákon feni a szarvát, hogy könnyebben fölhasíthassa az elefánt hasát, gonosz és szelídíthetetlen, de szüzek közelében jámbor", többet senki sem tud a Bestiáról. Megkezdődik tehát a versenyfutás. Az események középpontjában két, ide-oda verődő-sodródó pikareszk figura, Salvestro és Bernardo áll. Kényszerszülte zsoldosok, akik valamiképp belekeverednek a kor itáliai háborúinak legmagasabb szintű politikai cselszövényeibe, s menekülni kényszerülnek. Salvestro Balti-tengeri szülőfalujába mennek, egy elsüllyedt város kincseit keresni, de a pápához induló helybeli szerzetesek kísérőiként nemsokára visszatérnek Rómába, ahol megint csak mit sem sejtő bábokként újra bonyolult nagyhatalmi játszmák szereplői lesznek, s hamarosan egy Afrika felé tartó hajón találják magukat..."

leírás:

Verebes István ajándékozási bejegyzésével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!