SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
A párbaj

: A párbaj

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2010

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

447 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789630789127

tartalom:

"Hat elbeszélés - hat remekmű: a lengyel származású angol író kisprózája is azt bizonyítja, hogy Conrad a világirodalom egyik legnagyszerűbb mesélője volt. Az "Emlékképek"-ben hol fanyar iróniával, hol váratlan líraisággal meséli el saját életét: ahogy lengyelként orosz állampolgárból brit állampolgár lett, majd brit tengerészből angol író. "A lagúná"-ban a romantikus leányszöktetés váratlanul a maláj Arsat életének legtragikusabb pillanatába torkollik, amikor választania kell szeretett fivére és szerelme között. "Az anarchista" egy párizsi munkás kalandos és tragikus története, aki véletlenül válik anarchistává, és sorsa azt példázza, hogy bármilyen apróság az ember vesztét okozhatja. "A besúgó" a politikai és szerelmi fanatizmus konfliktusát villantja fel egy lélektanilag sejtelmesen mély, izzón tömör novellában. "A párbaj" Napóleon hadseregének két lovassági tisztjéről szóló kisregény, akiknek különös, sok menetben vívott párbaja végigkíséri a napóleoni háborúkat. A "Roman herceg" Conrad egyetlen olyan műve, melyben eredeti hazájáról, annak történelméről ír, s hőse egy lenyűgözően bátor, önzetlen lengyel nemes, akit a szabadságharc leverése után Szibériába száműznek. A "Nevetős Anne" egy "igazán jó emberről" mesél, aki mégsem lehet boldog, mert lelkét örökre megkeseríti életének nagy kudarca, amikor nem tudta megmenteni egy nő életét. S bármiről ír Conrad, bármilyen izgalmas, hátborzongató, felkavaró, sejtelmes történetet mesél el, nagy témái mindig ugyanazok: az emberi élet végzetszerű elrendeltsége, a tenger iránti rajongás, a természet könyörtelen közönye, a bűn és bűnhődés aránytalansága ezen a földön, ahol minden szomorú tekintet mögött tragikus botlások rejtőznek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!