SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
A regény és a modern világ

: A regény és a modern világ

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Irodalomtörténet

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

246 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

David Daiches az egyik legkiemelkedőbb angol irodalom- és kultúrtörténész. Művei az angol irodalom tanulmányozásához nélkülözhetetlen kézikönyvek. Négykötetes irodalomtörténete az angol szakos egyetemi hallgatók "Bibliája" Magyarországon is. Ebben a könyvében a XX. századi angol regény négy nagy megújítójáról nyújt árnyalt, rokonszenves, tárgyilagos elemzést. Joseph Conrad, James Joyce. D. H. Lawrence és Virginia Woolf műveit vizsgálva rámutat közös kiindulópontjukra s az ebből fakadó lényeges különbségekre is: a kapitalista társadalmakban megrendült az értékkategóriák világa, s a négy író működése négyfajta válaszkísérlet, négy próba a rendteremtésre, s mindegyik egyénien izgalmas. A kítűnő irodalomtörténész esszékötete széles körnek szóló, élvezetes alapmunka, mely minden bizonnyal nem csak az angol irodalom kedvelőinek érdeklődésére tarthat számot.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!