SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
A wigani móló

: A wigani móló

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Cartaphilus Kiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

277 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639303356

tartalom:

˝Nos, attól tartok, el kell áruljam, a wigani móló nem létezik. 1936-ban odautaztam, külön azért, hogy lássam, de nem sikerült a nyomára akadnom. Ám valaha létezett, s a fényképek tanúsága szerint vagy húsz láb hosszú lehetett. Wigan az északi bányavidék kellős közepén fekszik, és bár bizonyos értelemben igen kellemes hely, a városkép nem túl erős oldala. A várost jórészt holdkráterekhez hasonló salakdombok veszik körül, s ehhez járul még a sár és korom, meg a többi. Jóllehet Wigan semmivel se rosszabb, mint vagy ötven más hely, valamiért mégis úgy emlegetik, mint a csúf iparvidék jelképét. Régebben a város környéki, sáros csatornák egyikében rozoga fa stég állt, amit tréfából valaki elnevezett "wigani móló"-nak. A tréfát az egész környék átvette, majd a kabarészínházakig is eljutott, s a kabarészínészeknek köszönhetően a wigani móló ma is szállóigeként él tovább, bár magát a stéget már rég elbontották.˝ Orwell válasza A BBC rádió "Önök kérdezték" című műsorának 1943. december 2-ai adásában, amikor az írót megkérdezték: "Milyen hosszú a wigani móló, és mi is az voltaképp?"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!