SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Almayer légvára; Lord Jim

: Almayer légvára; Lord Jim

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

605 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630728974

tartalom:

Az Almayer légvára Conrad első regénye, 1895-ben jelent meg először. Egzotikus környezetben, a maláj szigetvilágban játszódik, amelyhez Conrad később is számos művében folyamodott ihletért és témáért. Hősei valóságos emberek, akiket az író személyesen vagy hírből ismert. Valóságos a helyszín is, az a kelet-borneói település, amelynek Conrad a Szambir, a Lord Jimben a Patusan nevet adta. Conrad már ebben a regényben oroszlánkörmeit mutogatja, mindazok az erényei, amelyek a Lord Jimben, leghíresebb alkotásában kristályosodnak ki, csírájukban már az Almayer légvárában fellelhetők. A Lord Jimben Conrad az emberi természet néhány alapvető problémájára keresett választ. A regény egy becsületét vesztett tengerésztiszt keserves életútjának története, aki modern pikareszkhősként kóborol távol-keleti kikötőkben, rejtegetve szégyenét az emberek elől, és akkor hal meg, amikor már-már siker koronázza önmaga és az emberek elől való menekülését a maláj szigeten. Lord Jim személyében újfajta hős vonul be az angol irodalomba, a jellegzetesen huszadik századi ember hiábavaló, gyötrelmes vergődésével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!