SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Az ember, aki Csütörtök volt

: Az ember, aki Csütörtök volt

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

250 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632078624

tartalom:

"- Nos, meghúzza végre az orrom, vagy sem? - kérdezte a márki elkeseredetten. - Rajta, Mr. Syme! Erre vágyott, hát akkor rajta! Fogalma nem lehet róla, milyen fontos ez nekem. Ne legyen önző! Húzza meg az orromat, de azonnal, ha egyszer én kérem rá! Azzal elbűvölő mosollyal kissé előrehajolt. A párizsi vonat, zihálva és nyöszörögve, épp becsikorgott az apró állomásra a szomszédos domb mögött. Syme megint úgy érezte, ahogy már többször is kalandjai során, hogy a borzasztó és fenséges hullám, amely az égig emelte, most ismét leteszi a földre. Kettőt lépett előre, egy világban, amelyet immár csak félig értett, megragadta e figyelemre méltó arisztokrata római vágású orrát, és jól meghúzta. Az orr a kezében maradt. Egy-két másodpercig még nevetséges ünnepélyességgel állt ott, és a papírmasé szaglószervre meredt a kezében. A nap, a felhők és az erdő borította dombok a magasból bámultak a bárgyú jelenetre. A csöndet a márki törte meg. - Ha bármelyikük úgy érzi, hasznát tudná venni a bal szemöldökömnek - szólt harsány, derűs hangon -, legyen az övé. Ducroix ezredes, kérem, fogadja el a bal szemöldökömet! Az ilyesmi bármikor jól jöhet a ház körül! - Azzal merészen leszakította egyik sötét, asszír szemöldökét, s vele együtt kreol homlokának vagy a felét is, és udvariasan odakínálta az ezredesnek, aki bíborvörösen állt ott, szóhoz sem jutva a felháborodástól. - Ha tudtam volna - dadogta -, hogy egy pipogya fráter a megbízóm, aki kitömi magát párbaj előtt, én... - Jó, jó, tudom - hadarta a márki, és szédületes iramban hajigálta különféle részeit szerteszéjjel a mezőn. - Téved ugyan, de most nem tudom megmagyarázni. Hiszen a vonat már beért az állomásra. - Igen - vágott közbe hevesen dr. Bull -, és az a vonat el is hagyja majd az állomást, mégpedig ön nélkül. Jól tudjuk, miféle pokoli terv... A titokzatos márki kétségbeesett mozdulattal emelte égnek a kezét. Fura madárijesztő volt most, ahogy ott állt a napsütésben, a régi arca felét már lehámozta, s alóla egy másik félarc fénylett és vigyorgott elő."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!