SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Az emberi tényező

: Az emberi tényező

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világkönyvtár

Terjedelem:

404 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A regény a titkosszolgálat világába visz. Bár nem tartozik Greene krimi jellegű, könnyebb művei közé, éppoly izgalmas, az olvasót mindvégig feszültségben tartó olvasmány: egy életforma és egy sajátos emberi tragédia mesteri rajza. Főhőse Maurice Castle, már harminc éve a brit titkosszolgálat nem túl magas beosztású alkalmazottja; mivel jó darabig Dél-Afrikában működött, feladata az Afrikából érkező kémjelentések értékelése és továbbítása. A hatvanadik éve felé járó férfinak élete egyetlen értelme rajongásig szeretett néger felesége, akit a fajüldöző Dél-Afrikából menekített kalandos úton magával, és az asszony szénfekete Sam nevű kisfia. Castle évek óta kettős szerepet játszik, információkat szolgáltat a szovjet titkosszolgálatnak, azok iránti hálából, akik lehetővé tették felesége, Sarah szökését. Amikor az információk kiszivárgása kiderül, felettesei kollégáját, Davist veszik gyanúba, és brutálisan likvidálják, de Castle megijed, tudtára adja összekötőinek, hogy nem folytatja tovább. Ekkor kerül lelkiismereti válságba: a dél-afrikai szolgálat egyik vezetője révén létfontosságú értesülések jutnak birtokába, s úgy érzi, ezeket a konspirációs szabályok felrúgásával is továbbítania kell.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!