SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Az üvegbura

: Az üvegbura

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

287 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630772345

tartalom:

"Halála valahogy beletartozik a képzelet kockázatába..." - írta Tobert Lowel, amikor régi tanítványa, Sylvia Plath, az újabb angol-amerikai líra talán legeredetibb tehetsége 1963-ban öngyilkos lett. Az üvegbura Sylvia Plath egyetlen nagyobb szabású prózai kísérlete. Témáját tekintve tulajdonképpen önéletrajz, egy kamasz lány idegösszeomlásának hiteles története. Stílusában csupán a könyörtelen pontosság emlékeztet a lírikusra. Nem kommentál, hanem tényekkel szembesít: hogyan ereszkedik rá az emberre a külvilágtól elválasztó végzetes üvegbura? A történet befejezése bíztató: fiatal hősnője megroppant lélekkel, de töretlen akarattal, végül is visszatér az életbe. A könyv története riasztó: 1963-ban jelent meg, Sylvia Plath halála évében. Az ellentmondás itt értelmezés: tragikus költő tragikus üzenetét olvassuk.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!