SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Bányaomlás

: Bányaomlás

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1959

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

287 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝Egy yorkshire-i szénbányában az egyik vizes munkahelyen beomlik a főte, s az aláhulló omladék két bányászt eltemet. Az egyik szörnyethal, a másik élet és halál között hányódik hosszú ideig. Eközben végigvonulnak szeme előtt életének főbb állomásai, s megméretnek a lelkiismeret mérlegén a hős tettei, gondolatai, eszméi. Jim Harris, a bánya szakszervezeti titkára keményen és hajlíthatatlanul védelmezi bányásztársainak érdekeit. Következetes konoksággal, elszántan harcol minden visszásság ellen, a bányászság jogos követeléseiért, s ebben a harcban - ahogy emlékezetében visszapergeti élete fonalát - egy nagyszerű, vonzó emberi egyéniség bontakozik ki. Helytállni minden területen - munkában, harcban, politikában, s ugyanakkor melegszívű érző embernek maradni társaival, s különösen feleségével és gyerekével szemben - ez a naiv szándék sodorja feszült konfliktusokba Jim Harrist, az egyszerű angol bányászt.˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!