SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Bécsi ibolyák

: Bécsi ibolyák

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

215 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Isherwood kitűnő angol író Bécsi ibolyák című kisregényének hőse egy náci terror elől Angliába menekülő bécsi filmrendező, aki rendezés közben rádöbben az élet és a társadalom nagy ellentmondásaira, megérzi hogy a maga hányatott sorsa nem csupán egyéni tragédia, hanem az emberiség közös tragédiája is. Elhárításáért küzdeni próbál ő is: kifakadásával a nácizmus elleni megjegyzéseivel valósággal felforgatja a filmgyárat. A tulajdonosokat a németek Anschluss-politikája csak üzleti szempontból érdekli, filmgyárukban megcsináltatják a Bécsi ibolyák című szirupos giccset - mert az ilyet szívesen fogadja a publikum - és ilyen suta, hazug módon éreztetik rokonszenvüket az osztrák néppel. A sok mulatságos fordulatban gazdag kisregény színes, mozgalmas, lebilincselő képet rajzol a nagy angol filmgyárak kulisszatitkairól.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!