SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Edgar Allan Poe összes költeményei

: Edgar Allan Poe összes költeményei

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1949

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Angol irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

110 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A költő, akihez a tegnapi Európa a legjobban vonzódott az amerikai költészet nagyjai közül, 1809-ben született Bostonban. Csak két-három esztendős, mikor szülei – egy színészházaspár – elhalnak, s őt a családnak egy módos barátja, Allan nagykereskedő veszi magához. Hétesztendős, amikor nevelőapja magával viszi Angliába, - ott, London környékén iskolázik öt éven keresztül. Ez idő alatt nevelőszüleivel sem érintkezik. Visszatérve Amerikába, diákéveit Richmondban folytatja. Tehetséges szép és érzékeny fiú. Tizenhét éves korában a charlottesville-i egyetem hallgatója, s amit életének erről a szakaszáról tudunk, az Jókai-hősöket juttat eszünkbe: megjelenése hódító, Tassót fordítja angolra, mérföldeket úszik ár ellen, félelmetesen önérzetes és indulatos, szikrázóan szellemes vitázó és szenvedélyes kártyás. (Az apja is híres kártyás volt és nagyivó.) Az egyetemről csakhamar kitessékelik, beiratkozik a west-point-i katonai akadémiára. Sokáig itt sincsen mardása; szakít nevelőapjával is, aki kereskedőt szeretne faragni belőle. Ekkor kezdődik élete második, fájdalmasabb szakasza. Írásból és szerkesztésből él, olcsó magazinok munkatársa. Hol nyomorog, hol nekilendül, kísértethistóriái és kíméletlen bírálatai ismertté teszik a nevét. Megházasodik, tizennégy éves unokahugát, a tüdőbajos Virginiát veszi feleségül. Poe ekkor huszonhét éves. Mikor Virginia meghal, harmincnyolc. Ezidőben már rokkant idegzetű, visszaeső iszákos. Újra házasságról ábrándozik, egy megözvegyült ifjúkori szerelmét venné el, de néhány nappal az esküvő előtt, 1849-ben eszméletlenül, részegen szedik föl a baltimore-i utca sarából. Többé nem is tér magához.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!