SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Életfogytiglan

: Életfogytiglan

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Ausztrália és Óceánia Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Századok - Emberek

Terjedelem:

614 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Marcus Clarke 1846-ban született Londonban. Apja halála után, tizenhat éves korában egy ausztráliai rokonához került Melbourne-be. Bohém életet élt, több állásából elcsapták, de mint költő és újságíró egészen fiatalon ismertté vált új hazájában. Életfogytiglan című regényét 1870-től 1872-ig folytatásokban közölte egy lap. Az irodalmi sikerek nem tudtak változtatni Clarke zilált anyagi helyzetén, hitelezői lefoglaltatták a birtokát. Sok gondja és csalódása közepette egészsége is megrendült, és 1881-ben, harmincöt éves korában meghalt. Az Életfogytiglan, melyet az ausztráliai irodalom első jelentős alkotásának tekintenek, a korabeli európai regény egyik népszerű áramlatával tart rokonságot. Kritikusai Hugo Nyomorultakjához, Dumas Monte Cristojához hasonlították - a magyar olvasó tudatában Jókai is felmerülhet. A történet végletesen romantikus, sőt olykor melodramatikus, csodás véletlenekkel, hihetetlen fordulatokkal. A huszonnégy éves író nem kis mértékben állt az említett hatások alatt. De egy másik hatás is érezhető rajta - s ez teszi sajátosan érdekessé - a Balzac realizmusáé. A két irányzat ötvözetéből születik meg az első, félreismerhetetlenül ausztráliai regény, amely nemcsak borzalmak leírásával borzongat, nemcsak fantasztikus figurák fantasztikus sorsáról sző mesét, hanem a beledolgozott dokumentumok hitelességével fest képet Ausztrália ifjúkoráról, a deportálások rendszeréről és a fegyenctelepekről˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!