SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Gyilkosság az Orient expresszen

: Gyilkosság az Orient expresszen

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés Krimi

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Fekete könyvek

Terjedelem:

239 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630722143

tartalom:

Hercule Poirot, miután a Közel-Keleten sikeresen megoldott egy katonai ügyet, hazaindul. Tervei szerint pár napot pihenéssel tölt majd Isztambulban, aztán irány a jó öreg Anglia. Útjának első szakaszán csupán két fehér útitársa akad, akik szemlátomást elvannak magukban, egyáltalán nem kívánnak megismerkedni vele. Kettejük titokzatos beszélgetését leszámítva semmi említésre méltó nem történik. Az oszmán fővárosba való megérkezésekor azonban kiderül, nem maradhat egy napig sem, mert sürgős ügyben azonnal Londonba kell utaznia. Szerencséjére (és némi protekciónak köszönhetően) sikerül helyet foglalnia az Orient expresszre, s kezdetét veszi a hangulatos téli vonatozás. Bár odakint rendkívüli hideg tombol, aggodalomra semmi ok, hiszen a vonat fűtése tökéletesen működik, így a megfázás veszélye nem fenyegeti az utasokat, a havazás azonban később, a Balkán hegyei között még okozhat kellemetlen meglepetéseket. Egyelőre azonban Poirot sokkal inkább a vacsoráját, no meg a többi utast figyeli - ez utóbbi nála szakmai ártalom -, akik között számos náció képviselői megtalálhatók. Nem maradhat azonban sokáig a háttérben, mert egy ellenszenves amerikai megpróbálja testőrnek felbérelni. Aztán leszáll az éj, s miközben a szerelvény havas hegyek között zakatol, lassanként elcsendesednek az utasok is. Vagy mégsem? Poirot két ízben is szokatlan neszekre ébred, s minden alkalommal mozgást lát a folyosón. Pár termetes hótorlasz megakasztja a vonat továbbhaladását, úgyhogy az este további részében még a kerekek ritmikus kattogása sem zavarja az alvókat. Másnap reggel aztán részben fény derül az éjszakai neszek okára. Az ellenszenves amerikait holtan találják a fülkéjében (tucatnyi tőrszúrással végeztek vele). A világtól elvágva Poirot bebizonyíthatja, mire is képes valójában.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!