SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Homérosz leánya

: Homérosz leánya

Fordító:

Kiadás:

Bukarest (Bucuresti), 1968

Kiadó:

Irodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Horizont könyvek

Terjedelem:

236 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A phaiákok királyának, Alkinoosznak ifjú leánya, aki rátalált a szigetük partjára vetődött, hajótörött Odüsszeuszra, illő öltözetet szerzett neki, és atyja palotájába kísérte. A vendég elbeszélését átélt viszontagságairól meghatottan hallgatta, tetszéssel szemlélte férfias alakját, s nem lett volna ellenére, ha a hős marad s őt feleségül kéri. Nauszikaá Homérosz Odüsszeiájának legbájosabb nőalakja, egyszerű, őszinte és üde; a későbbi hagyomány ill. annak egy része úgy tudja, hogy utóbb Odüsszeusz fia, Télemakhosz vette feleségül. Szophoklész egy elveszett tragédiája szólt róla, amelyben állítólag a szerző is fellépett épp a királylány szerepében. Nevéhez egyébként egy híres és különös irodalmi elmélet is kapcsolódik: Samuel Butler (1835-1902) angol író és tudós azt próbálta bizonyítani, egyébként szellemes érvekkel, hogy az Odüsszeiát egy szicíliai görög nő írta, aki önmagát mintázta meg a phaiák királylány alakjában. Erre alapoz Graves Homeros lánya c. regénye is.

leírás:

Előző tulajdonos bélyegzőjével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!