SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Ifjúság

: Ifjúság

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Angol irodalom Bibliofilia Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Helikon Kiskönyvtár

Terjedelem:

237 p.

Kötésmód:

egészbőr

tartalom:

„Ilyesmi másutt nem is eshetett volna meg, csak Angliában, ahol az ember és a tenger kölcsönösen szinte áthatják egymást – ahol a tenger majd minden ember életébe beáramlik, az ember pedig ismeri a tengert, egyet-mást vagy éppen mindent tud róla, akár puszta szórakozásból, akár utazásai révén, akár mert belőle él.”
Joseph Conrad (1857-1924) regényeinek és elbeszéléseinek színtere szinte kizárólag a beláthatatlan óceán, ahol az elemek kegyes jóindulatának vagy gonosz kedvének kiszolgáltatva szeli a hullámokat az emberszámba vett, testvérnek vagy éppen ellenségnek tekintett hajó.
Nagy csatáknak, lelki vívódásoknak küzdőpályája a végtelen tenger, ahol Conrad magányos hősei, „elátkozott lelkei” vergődnek a „józan és rendezett erkölcsi világ” és a rosszra hajló emberi természet züllesztő erőinek vonzásában.
A kötetünkben szereplő három novellának más-más hangneme: az Ifjúság szelíd nosztalgiája, Az üzlettárs tragikus-hátborzongató légköre, A titokzatos idegen rejtélyes világa, lélektani remeklése egy-egy eleven, domináns szín e nagy író palettáján.

leírás:

Az 1750 számozott példányból ez a 110. számú példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!