SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Két királynő. Erzsébet és Essex, Viktória királynő

: Két királynő. Erzsébet és Essex, Viktória királynő

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Életrajz Angol történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Századok - Emberek

Terjedelem:

477 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A kötet a XX. század egyik legnagyobb történetírójának két híres életrajzi tanulmányát tartalmazza, az Erzsébet és Essex és a Viktória királynő címűeket. Az első az angol reneszánsz színes, izgalmas világát mutatja be, két nagy egyéniség kapcsolatának és harcának tükrében. A nagy királynő és Essex portréján kívül Strachey a kor többi híres alakját is megfesti, többek között Francis Bacont, a filozófust, és Robert Cecilt, a nagy államférfit. A Viktória királynő-ben is mesteri portrékat kap az olvasó: Albertről, a királynő férjéről, és a kor híres politikusairól, Lord Melbourneről, Disraeliről, Palmerstoner-ról, Gladstoneról. - Strachey nemcsak történész, hanem kitűnő író is: finom emberábrázoló készségét, iróniáját állítja a mondanivaló szolgálatába; azt vallja, hogy a történelem nagy mozgatóerői embereken, egyéniségeken keresztül fejtik ki hatásukat, s ő ezeknek az érdekes embereknek az arcképét akarta megrajzolni.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!