SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Klasszikus angol költők I-II. kötet

Klasszikus angol költők I-II. kötet

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

919 p., 979 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630734869

tartalom:

"Negyedszázada annak, hogy az angol líra eddigi egyetlen átfogó magyar antológiája - Vajda Miklós szerkesztésében - napvilágot látott. Sok új fordítás készült bele, de gazdag termést takaríthatott be a meglévőből is, hiszen a magyar költők Bessenyeitől kezdve sűrűn fordultak az angol költészethez ösztönzésért és átültetnivalóért egyaránt. (...) Az angol költészet burjánzó gazdagsága minden nemzedéknek bőven kínál felfedeznivalót. Ez a Vajda Miklós antológiájának javát természetesen magában foglaló, de csaknem háromszoros terjedelmű gyűjtemény különösen a romantika előtti korokból kínál rengeteg újdonságot: bő szemelvényekben mutatja be az óangol alliteráló verselést, a középangol kor költészetét, alaposabban megismerhetjük a reneszánsz nagyjait, Sidneyt, Spensert, Herricket, a lírikus Ben Johnsont, az Erzsébet-kor áradó dalköltészetét, a barokk kor nagy misztikusait és a sokáig lenézett "szraz" tizennyolcadik századból Drydent és Pope-ot - többek között. A Wordsworthszel kezdődő második kötet anyaga már nagyobb mértékben támaszkodik a legkiválóbb lírikusok önálló magyar köteteire, de azért Browningnak és Audennek több verse is itt jelenik meg először magyarul, a kisebb költőkről nem is beszélve."

leírás:

Előző tulajdonos bélyegzője a címlapon.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!