SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Lord Jim

: Lord Jim

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Hungária Könykiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

378 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A vizek partján tevékenykedő fehér üzletembereknek és hajóskapitányoknak csak Jim volt, semmi több. Volt neki persze tisztességes neve is, de féltő gonddal ügyelt arra, hogy az ne említtessék. Inkognitójával nem személyiségét, hanem egy bizonyos tényt kívánt elhomályosítani. Ha ez a tény átütött az inkognitón, Jim fölkerekedett, és másik kikötőt keresett. A kikötőhöz ragaszkodott, mert tengerész volt, ha száműzte is a tenger - így az évek folyamán sorjában felbukkant Bombayben, Calcuttában, Rangoonban, Penangban, Batáviában, és mindenhol csak úgy ismerték: Jim. Később, amikor a kikötők és a fehér emberek közeléből végképp száműzte őt az az érzékenység, amely nem bírta elviselni az Elviselhetetlent, száműzte a szűz őserdőkbe, ahol el akarta rejteni szánalmas méltóságát, a dzsungelfalvak maláj lakossága egy szóval megtoldotta egyszótagos inkognitóját. Itt úgy hívták őt: Tuan Jim, azaz más szóval: Lord Jim - Jim uraság... A száműzött lengyel hazafi egyetlen fiából világjáró tengerésszé, majd világhírű angol íróvá lett Joseph Conrad - eredeti nevén: Józef Teodor Konrad Nalecz Korzeniowski - minden munkájába, köztük a sokak által főművének tekintett híres regénybe, az 1900-ban megjelent Lord Jim-be, beleszőtte saját kalandos életének epizódjait, tanulságait, az örök tenger és a mesés Távol-Kelet színeit.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!