SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Művészszerelem

: Művészszerelem

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1947

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

338 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Shaw minden drámai és vígjátéki erénye megnyilvánul ebben a remekműben: egy szobrász, egy zenész, egy zongoraművésznő, egy kezdő színésznő és egy úrilány összebonyolódó, néhol a bohózat határát súroló, másutt pedig az emberi lélek legmélyéből kitörő tragikus, szenvedélyektShaw minden drámai és vígjátéki erénye megnyilvánul ebben a remekműben: egy szobrász, egy zenész, egy zongoraművésznő, egy kezdő színésznő és egy úrilány összebonyolódó, néhol a bohózat határát súroló, másutt pedig az emberi lélek legmélyéből kitörő tragikus, szenvedélyektől hordozott sorsában az angol társadalmi élet ragyogó szatiráját adja s egyben általános érvényű, örök emberi igazságokat láttat. Ez a munkája is keserű panasz a társadalom ellen, amely nem tudja az igazi művészt megérteni s megoldhatatlan bonyodalmakba sodorja; ugyanakkor azonban a sziporkázó elmésség valóságos tüzijátéka. Van benne leányszöktetés, leleplezés a művészi karrier titkairól, szerelem és hűtlenség játékos váltakozása, jó és rossz házasság, nagyszerűen meglátott, húsból és vérből való igazi emberi alakok felejthetetlen cavalcadeja - benne van egész világunk, balzaci bőség, tolsztoji léleklátás és shawi humor!ől hordozott sorsában az angol társadalmi élet ragyogó szatiráját adja s egyben általános érvényű, örök emberi igazságokat láttat. Ez a munkája is keserű panasz a társadalom ellen, amely nem tudja az igazi művészt megérteni s megoldhatatlan bonyodalmakba sodorja; ugyanakkor azonban a sziporkázó elmésség valóságos tüzijátéka. Van benne leányszöktetés, leleplezés a művészi karrier titkairól, szerelem és hűtlenség játékos váltakozása, jó és rossz házasság, nagyszerűen meglátott, húsból és vérből való igazi emberi alakok felejthetetlen cavalcadeja - benne van egész világunk, balzaci bőség, tolsztoji léleklátás és shawi humor!

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!