SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Negatív szerelem

: Negatív szerelem

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

53 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632076899

tartalom:

"Alapvetően drámai lelkiállapot fejez ki a líra. Drámai lelkiállapotot, belső drámát, mely belül, az intellektusban játszódik, cselekménye nincs" - írja a XVI-XVII. század fordulóján élt angol költőről fordítója, Ferencz Győző. "Míg a konvencionális költészet az ideától közelít a valósághoz (és ezért képtelen túllépni a közhelyrendszeren), addig Donne mindig a konkrét élménytől halad a költői gondolat felé. Ily módon, bár világa az intellektus világa, nagy erővel ragadja meg a fejezi ki ennek az intellektusnak a valóságát. Szinte valamennyi versét a kínzó feszültség, a feloldhatatlan ellentét szorítása jellemzi: a test és a lélek kettőssége, az érzéki és lelki szerelem, a meghasonlott elme, amely önmegfigyelése által sokszorozódik - mind-mind olyan belső megosztottságot szül, amely az ízekre darabolt ritmusban találja meg megfelelő formáját."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!