SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Sámson

: Sámson

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1955

Kiadó:

Új Magyar Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

109 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Sámsont a monda szerint angyal jövendölte meg szüleinek. Intette anyját, hogy míg teherben van, tartózkodjék részegítő italoktól és húsételektől, mert gyermekét az Úr választotta ki, hogy megszabadítsa Izraelt a filiszteus elnyomástól. Isten ezért roppant erővel ruházta fel a hőst, erejét azonban ahhoz a feltételhez kötötte, hogy nyíratlanul megőrzi hajfürtjeit. Első feleségét Timnátból választotta, a nő azonban hamarosan megcsalta. A hős bukását második felesége okozta, aki a filiszteusok unszolására megtudta Sámsontól erejének titkát, azután álmában levágta csodálatos fürtjeit. Az immár tehetetlen hőst a filiszteusok megvakították és láncra verve Gáza börtönébe vetették. Itt kezdődik a tragédia tulajdonképpeni cselekménye.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!