SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Shakespeare

: Shakespeare

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1909

Kiadó:

Magyar Tudományos Akadémia

Kategóriák:

Angol irodalom Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

MTA könyvtár

Terjedelem:

278 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Minden kornak megvannak a maga nehézségei Shakespeare méltányolásában. Ama kor, melyben élt, sokkal közelebb volt hozzá, semhogy igazi mivoltában láthatta volna. Kortársai és azon ritka és kíváncsi kutatók útján, kik összegyűjtötték a kortársak beszélgetésének fennmaradt foszlányait, megtudjuk, hogy "darabjai nagyon tetszettek" s hogy "szép és jó termetű férfi volt, kitűnő társalgó, mindig talpraesett tréfával és kedves, finom szellemességgel". Felszínen járó kényelmes kritikusok, kiknek a véletlen folytán megadatott, hogy életében ismerjék, főleg a maga osztálya sikeres tagjának, azaz egy gazdagodó szerző-színésznek tekintették, kinek minden energiája és ügyessége a színházi teendőknek s a színjátékot látogató közönség mulattatásának volt szentelve. Senki sem faragott belőle bálványt amíg élt.

leírás:

Gerince kopott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!