SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Shakespeare szonettjei. The Sonnets of Shakespeare

: Shakespeare szonettjei. The Sonnets of Shakespeare

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1956

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Bibliofilia Vers Angol nyelv

Nyelv:

Angol, Magyar

Sorozat:

Kétnyelvű Klasszikusok

Terjedelem:

344 p.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

Századunk egyik nagytekintélyű Shakespeare-kutatója, Sir Walter Raleigh nem egyszer hangsúlyozta, hogy Shakespeare igazi nagyságát csak úgy értékelhetjük a maga teljességében, ha nemcsak a drámaíró-géniuszt, hanem a költő nagyságát is becsüljük. Sőt, egy másik nagyhírű Shakespeare-kutató, Dover Wilson a kettőt, Shakespeare művészetének drámaiságát és költői erejét egyazon lényeg két aspektusaként fogja fel: Shakespeare, a költő zeng minden drámájából, és drámai erő tör át költészetén, melynek egyik világirodalmi és örökértékű kincse szonettjei. A magyar Shakespeare-kultusz szép hagyományait mutatja, hogy már az első, teljes magyar Shakespeare-kiadás elkészültével Szász Károly és Győry Vilmos fordításában kézhez kaphatta a magyar olvasó a szonetteket is, majd, mikor e kiadás példányai elfogytak, Ferenczi Zoltán új fordításában juthatott ismét a szonettek szövegeihez, végül pedig, némi szünet után, 1921-ben Szabó Lőrinc költői rangú, remek tolmácsolásában, korszerű magyarázatokkal támogatva élvezhette a magyar közönség a szonetteket. Még csiszoltabb, még mélyebben átélt és átgondolt formában ezek a fordítások új meg új kiadásban újra napvilágot láttak, és mondhatjuk, Szabó Lőrinc a legnagyobbra avatott költő hitelével a drámák kultusza mellett az elmúlt három évtizedben újjáélesztette a szonettek kultuszát.

leírás:

Az 500 számozott példányból ez a 335. számú.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!