SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Sir Gawain és a zöld lovag zord históriája régi angol versben a brit előidőkből

Sir Gawain és a zöld lovag zord históriája régi angol versben a brit előidőkből

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Angol irodalom Monda

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

110 p., ill.

Kötésmód:

selyem

tartalom:

Ez a középkori angol lovaghistória a híres Arthur-mondakör legelső költői feldolgozása. Szövegét egy kb. 1400 körüli kódex őrzi, - ugyanez a kódex tartalmazza a kötetünkben látható illusztrációk alapját képező eredeti képeket is. A história Gawain lovag megkísértetését és ellenállását beszéli el, s a történet elmondása közben elénk vetíti a költő korát is, - az Artur király és udvarának fénykora után mintegy 5-600 évvel későbbi idők világát. E korban még hisznek ugyan az emberek a lovagi erényekben, de már enyhe iróniával szólnak a földöntúli csodákról, kezdik megsejteni a kibontakozó új korszak, az európai humanizmus nagyszerűségét. E középkori angol lovaghistóriát Vajda Miklós ültette át magyar nyelvre, - a lehetőség szerint követve az eredeti alliteráló, cezurás versformát. Tanulmánya pedig a mai magyar olvasóval igyekszik minél teljesebben megismertetni a mű keletkezésének sajátos világát.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!