SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Tristram Shandy úr élete és gondolatai

: Tristram Shandy úr élete és gondolatai

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1956

Kiadó:

Új Magyar Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A világirodalom klasszikusai

Terjedelem:

641 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Szent meggyőződésem, hogy az ismert világon használatban levő minden lehetséges módok közül, amily alkalmatos szerrel könyvet csak kezdeni lehet, a magam módszere a legjobb: hiszem s bízvást állíthatom, hogy a legjámborabb is; mert biz én, első mondatomat leírván, a másodikat már a mindenható Istenre bízom. Némely írót mindörökre kigyógyítana ama bolondériájából, hogy nagy hűhóval kinyitva háza ajtaját, egybecsődítsen mindeneket, szomszédot-cimborát-ijjafiát, ördögöt-poklot fattyastul, pörölyeikkel-tüzes fogóikkal s egyéb kínszerszámaikkal, csupán hogy bámészkodjanak rajt, mint követi egyik mondatom a másikat, s mint szolgálja a kitervelt mű egészét. Bárcsak látnának, megragadva székem karfáját, s félig felemelkedve, hogy mely bizodalommal meredek magam elé, s hogy mint ragadok meg minden eszmét, néha fülön csípve már feleúton felém... Az igazat megvallva, öreg a gyanúm, hogy igen sok gondolatot kapok el a levegőből, amelyeket valójában másnak szánt az ég" - írja magáról és (rendhagyó) regényéről Laurence Sterne (1713-1768), a rendhagyó életű regényíró, akinek főművét, a Tristram Shandy-t, a korabeli kritika az erkölcsi felháborodás magaslatairól ostorozta: ugyanazt a Tristram Shandy-t, amely máig is élő iskolát teremtett az európai irodalomban - kései "növendékei" közül elegendő talán csak Esterházy Pétert említenünk...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!