SZÉPIRODALOM / Angol irodalom kategória termékei
Út Indiába

: Út Indiába

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Angol irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Olcsó Könyvtár

Terjedelem:

348 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963157039

tartalom:

Walt Whitman ihlette a szerzőt, mikor több évi indiai tartózkodás friss élményei alapján megírta regényét, melynek címét a költőtől vette át. Angol-India áll a cselekmény hátterében, s ki gondolta volna Angliában a könyv megjelenésekor, 1924-ben hogy valaha bealkonyul e büszke uralomnak? Forster regényét azóta is az elmúlt néhány évtized legjelentősebb alkotásának tartja az angol kritika, nemcsak a jellemek, a helyszín művészi ábrázolása miatt, hanem azért is, mert lapjairól a magasrendű humánum szelleme árad, s az irodalom szavával először mondja ki: az angoloknak semmi keresnivalójuk Indiában. - Ki innét, de gyorsan - mondja angol barátjának Aziz doktor, a regény indus hőse. - Lehet, hogy egymást is gyűlöljük, de mindennél jobban magukat. Ha nekem nem sikerül kikergetni magukat, kikergeti Ahmed, kikergeti Kerim, s ha ötvenszer ötszáz évig eltart, akkor is megszabadulunk maguktól... akkor... aztán majd megint barátok lehetünk. Változik a világ, ez a könyv sohasem évül el.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!