TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
A belénk íródott múlt. Evolúció és emberi viselkedés

: A belénk íródott múlt. Evolúció és emberi viselkedés

Kiadás:

Budapest; Pécs, 1998

Kiadó:

Dialóg Campus Kiadó

Kategóriák:

Antropológia Pszichológia Szociológia

Terjedelem:

229 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639123404

tartalom:

"Milyen hosszú az a genetikai póráz, amely fogva tartja a kultúrát? Biológiai örökségünk – a belénk íródott múlt – hogyan irányítja jelenlegi viselkedésünket? Milyen kötelezettséget és felelősséget ró ránk ennek a múltnak a megismerése és felhasználása jövőnk alakításában? Vannak-e erkölcsi normáinknak és politikai nézeteinknek genetikailag előírt szabályai? A belénk íródott múlt alkotó jellegű, kitűnő és olvasmányos összegzése annak a bőséges ismeretanyagnak, amellyel a humán etológia és szocio-biológia korunkban hozzájárul önmagunk megismeréséhez. A 10 fejezetből álló könyv a darwinizmustól az emberi természet és kultúra, valamint a viselkedés genetikai elemzésén át jut el az agresszió és morális kérdések boncolgatásáig. A mű példaadóan interdiszciplináris: egyaránt szól a pszichológia, biológia, szociológia, kulturális antropológia és az etológia iránt érdeklődőkhöz. A szerző előző könyve – A génektől a kultúráig – több ezer példányban fogyott el, szinte hetek alatt, jelezvén, hogy az evoluciós és genetikai szemlélet iránt éledő igény – részben a biológiai és pszichológiai szakmák, egyetemi hallgatók, tanárok és az érdeklődő nagyközönség körében is – egyre nagyobb."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!