TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
A fajok eredete a természeti kiválás útján, vagyis az előnyös válfajok fenmaradása a létérti küzdelemben I-II. kötet

: A fajok eredete a természeti kiválás útján, vagyis az előnyös válfajok fenmaradása a létérti küzdelemben I-II. kötet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1873

Kiadó:

Királyi Magyar Természettudományi Társulat

Kategóriák:

Antropológia Biológia Első kiadás Genetika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

303 p., 361 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A fajok eredete című könyv (1859) Charles Darwin munkája, melyben összefoglalja az általa kidolgozott elméletet a földi élet sokszínűségének magyarázatára. Ez a könyv fektette le a modern evolúciós elmélet alapjait. A könyv végleges formáját több, mint egy évtizednyi munka után érte el. Első, publikálatlan vázlatát 1844-ben írta, 320 oldalt tett ki. Darwin gyomorbetegsége ebben az időben volt a legrosszabb, és attól tartott, hogy meghal, mielőtt publikálni tudná a teljes művet. Így 400 angol fontot (akkoriban nagy pénz volt) különített el arra a célra, hogy publikálják a könyvét, ha esetleg meghalna. Darwin ebben művében még nem használta az "evolúció" szót. Ezt először az 1871-ben megjelent "The Descent of Man, and Selection in Relation to Sex" (Az ember származása és a nemi kiválasztás) könyvében használja. A fajok eredete utolsó kiadásában azonban már szerepel az evolúció szó is. A könyv végül hat kiadást élt meg, a hatodik (néha az első is) máig is beszerezhető könyvesboltokban. Magyarul először 1873-ban jelent meg "A fajok eredete a természeti kiválás útján" címmel, Dapsy László fordításában, a Kir. Magyar Természettudományi Társulat kiadásában. 1911-ben Mikes Lajos fordításában adták ki újra. Ebbe később Ákos Károly és ifj. Gellért Oszkár belejavított. Ez a változat jelent meg 1955-ben az Akadémiai Kiadó és a Művelt Nép kiadó közös gondozásában, 1972-ben pedig Bart István változtatásaival újranyomta a Helikon Kiadó."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!