TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
A fejlődés törvényei és a társadalom

: A fejlődés törvényei és a társadalom

Kiadás:

Kolozsvár, 1912

Kiadó:

Magyar Társadalomtudományi Egyesűlet

Kategóriák:

Antropológia Biológia Filozófia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Magyar Társadalomtudományi Egyesület könyvtára

Terjedelem:

277 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Az itt összefoglalt előadásokat egyetemi polgárokból s a művelt nagyközönség különféle rétegeiből összegyűlt hallgatóság, tehát nem szakemberek előtt tartottam. Hallgatóimról általános műveltséget igen, de élettudományi ismereteket nem tettem föl. Előadásaim mindazonáltal számot tartanak czéhbeli sociologusok és biologusok érdeklődésére is. Az előbbiekére azért, mert a társadalomtan és az élettudományok viszonyát úgy, mint előadásaimban én, tudtommal még senki sem értelmezte és fejtette ki. Az élettudományokkal szakszerűen foglalkozók figyelmére, különösen magyar szaktársaiméra azért tartok számot, mert sok zavaros és főleg a magyar irodalomban összezavart fogalmat igyekeztem tisztázni és mindvégig a saját, több mint negyedszázad óta érlelt fölfogásomat érvényesítettem.
Forrásomúl kizárólag saját egyetemi előadásaim, melyeket a fejlődés kérdéseiről immár 23 év óta évről évre tartok, és a saját régebbi dolgozataim szolgáltak. Azoknak nem egy részletére reá fog az olvasó ismerni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!