TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
A Föld népei. 3. köt. Afrika népei

: A Föld népei. 3. köt. Afrika népei

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Antropológia Néprajz Afrika történelme

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Föld népei

Terjedelem:

623 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632809092

tartalom:

Könyvünk "A Föld népei" sorozat harmadik tagja. Európa és Ázsia népei után most Afrika lakóinak történetével és embertani jellegeivel ismerkedhetünk meg. Olyan népekről olvashatunk, amelyek nagy részének eddig magyar nyelven még a nevét sem írták le. Kötetünk nehezen szorítható valamiféle műfaji sémába. Talán leginkább "afrikai néplexikonnak" lehetne nevezni, amelyet haszonnal forgathat biológus, történész, régész, politikus és minden olyan érdeklődő, aki tágítani akarja a látókörét, és meg akarja találni a maga és a mások helyét az emberek között. Az afrikai népekről kaleidoszkópszerűen és mégis tudományos rendszerben hatalmas mennyiségű biológiai, régészeti, kultúrtörténeti, földrajzi, néprajzi, orvosi stb. ismeret halmozódik itt fel. A szerző jó érzékkel vezeti Olvasóit a Magreb országaitól Dél-Afrikáig, s közben nemcsak az emberekkel, hanem magával a forrongó, önmagát kereső, fejlődő Afrikával is megismerkedhetünk. Ma egyre több afrikai jár közöttünk, egyre több afrikait láthatunk a képes újságokban vagy a tévé képernyőjén, és bizony kevés honfitársunk tudja úgy megkülönböztetni egymástól, mint például az európaiakat. Pedig Afrika népeinek biológiai vátozatossága az európaiakénál jóval nagyobb mértékű. Könyvünk ennek a változatosságnak a megértéséhez és felismeréséhez vezérfonal; bőséges térkép-, fénykép- és rajzanyag nemcsak illusztrációs célokat szolgál, hanem az afrikai népek, népcsoportok tagjainak tényleges megkülönböztetését is lehetővé teheti.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!