TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
A Föld népei 6. köt. Sírok, csontok, emberek (és egy ember). Történeti embertan

: A Föld népei 6. köt. Sírok, csontok, emberek (és egy ember). Történeti embertan

Kiadás:

Budapest, 2006

Kiadó:

Püski Kiadó

Kategóriák:

Antropológia Régészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

624 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9639906840

tartalom:

"1969-ben ezzel a címmel jelent meg Kiszely István antropológus első monográfikus munkája; két generáció antropológusai, biológusai, régészei és néprajzosai nevelkedtek fel e köteten és ismerték meg az embertan tudományát. A könyv "nehéz időkben" több kiadást ért meg és a szerző kétszer is írói nívódíjat kapott érte. Kiszely István ezután bejárta a nagyvilágot, így meg tudta írni A Föld népeinek e sorozatban megjelent öt kötetét. Sok kötetben összegezte a magyarság őstörténetét, A magyar ember címen megjelentette a magyar antropológia eddigi eredményeit és 35 éven át sok egyetemen tanított - és ma is tanítja - a "szakmát". Egy életre szóló feladatát teljesítette és "utolsóna" szánt könyvének ugyanazt a címet adta, amit az elsőnek, csak egy alcímmel egészítette ki: "és egy ember". Ez az ember pedig őmaga, aki e kötetben elárulja az antropológia műhelytitkait: mit, honnan és miért tudott. Mindezt azért, hogy egy Magyarországon megszűnőben levő szakmát átmentsen az utókornak. Leírja mindazt, ami szép és felemelő egy antropológus életében; a rosszról, a gárlcsoskodásról és az "ügyeletes okosok" primitív viselkedéseiről nem emlékezik meg. A kötet a történeti embertan kézikönyve."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!