TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
A nyelv keletkezése

A nyelv keletkezése

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Antropológia Nyelvészet Zoológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

317 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963090117x

tartalom:

"Hogyan lehet nyelvet tanítani egy majomnak? E kérdés, melyre e könyvben, két tudós érdekes kísérletsorozattal válaszol, olyan problémát takar, amely döntő fontosságú az emberré válás útjainak feltárásában: miként alakult ki a nyelv, mint specifikus emberi jelenség? Vannak-e az állatvilág különféle hang- és jelrendszereinek olyan sajátosságai, melyeket az emberi nyelv előzményeinek lehet tekinteni, vagy minőségi ugrásra volt szükség az emberi beszéd kialakulásához? Miféle nyelvet használt a primitív ember, milyen változásoknak kellett végbemenniük az agy, a hangképzőszervek felépítésében, hogy létrejöhessenek az emberi nyelv kialakulásának feltételei? A nyelv milyen különös sajátosságairól vallanak a modern agykutatás, az agyműtétek és agyi sérülések után végrehajtott kísérletek eredményei? Ezekre a kérdésekre keresnek választ azok az ismert nyelvészek, régészek, antropológusok és agykutatók, akiknek írásait e kötetben közreadjuk. A vizsgált problémák sokrétűsége, a szerzők szemléletének korszerűsége és tanulmányaik tömör, világos, közérthető jellege biztosítja, hogy a válogatást mind a szakember, mind pedig az érdeklődő olvasó hasznos és egyben érdekfeszítő olvasmányként forgathassa."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!