TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
A vadembertől a civilizációig

: A vadembertől a civilizációig

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1949

Kiadó:

Szikra

Kategóriák:

Antropológia Régészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Tudomány és Haladás

Terjedelem:

138 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Ennek a könyvnek az a célja, hogy végigvezessen bennünket azokon a főbb állomásokon, amelyeken keresztül az ember kiemelkedett az állati sorból és eljutott a civilizáció állapotáig. Ahhoz, hogy mindezt egy előre megszabott terjedelmű könyvben összesűríthessem, alaposan meg kellett rostálnom az anyagot és a fennmaradó részt is csak nagy vonalakban tárgyalhattam. Szükségesnek tartottam, hogy egy fejezetben az embernek, mint természetbeli élő szervezetnek a kifejlődésével is foglalkozzam, mert csak így tudtam megmutatni az ember biológiai örökségének egységes jellegét. A kultúra fejlődésének főbb állomásait, E. B. Tylor után, a vadság, a barbárság és a civilizáció állapotának neveztem el, bár ezeket a fogalmakat bizonyos tekintetben módosítanom kellett, hogy összhangban legyenek mindazon tényekkel, amelyeket két nemzedék alatt a régiségtudomány felfedezései napvilágra hoztak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!