TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
Az ember. Testi és lelki élete, egyéni és faji sajátságai I-II. köt.

, : Az ember. Testi és lelki élete, egyéni és faji sajátságai I-II. köt.

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Antropológia Orvostudomány Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

781 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A magyar ismeretterjesztő irodalom eddigelé hiján volt olyan nagyobbszabású, egybefoglaló műnek, mely az ember testi és lelki életéről, fejlődéséről, az emberi nem múltjáról és jelenéről való ismereteinket, szóval az ember természetrajzát a lényegesekben kimerítően, de a csak a szakembert érdeklő részletek elhagyásával, tudományos színvonalon, de mégis népszerű, vonzó előadással, szemléltető elevenséggel tárja a művelt olvasóközönség elé. Ime az első ilynemű kísérlet! Abban az irodalmi vállalatban, mely feladatául tűzte ki, hogy a kötetek egy sorában összehordja az olvasó előtt, ha csak főbb vonásaiban is, az emberi tudás összességét: nem hiányozhatnak azok az ismeretek, amiket az emberi elme évezredekre terjedő kutató munkájában, fáradhatatlan búvárkodásában magáról az emberről tudott megállapítani. A fiatalabb tudósok egy gárdája egyesült itt, hogy kiki a maga szakmájából előadja azokat a tényeket és igazságokat, amelyeket érdemeseknek tart, hogy helyet foglaljanak a művelt laikus tudáskörében s elég érdekeseknek arra, hogy lebilincselhessék a figyelmét; s tegye ezt azzal a biztossággal és azzal a közvetetlenséggel, amelyet csakis az illető tárggyal való beható, szakszerű foglalkozás, annak teljes, önálló uralása adhat meg. Nem kételkedünk abban, hogy ez a mű közönségünk érdeklődésének teljes mértékben részesévé lesz. Mert hiszen ha van valami, ami alkalmas és méltó arra, hogy felkeltse a művelt ember tudásvágyát s lekösse érdeklődését: úgy az ember alkotásának, életének, fejlődésének problémái azok..."

leírás:

Kötése megtört, néhány lap kijár.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!