TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
Az őstársadalmak

: Az őstársadalmak

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Antropológia Néprajz Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

422 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632806093

tartalom:

"Mint előző, a vallás keletkezésével foglalkozó munkájában, a szerző itt is a leíró néprajz adatait újraértelmezve alakítja ki új koncepcióját az ősi társadalmak tagozódásáról és belső viszonyairól. Olyan feladatra vállalkozik, amellyel Morgan alapvető művének megjelenése óta szinte senki sem kísérletezett: a 'civilizáció' előtti társadalmak alapvető intézményeinek genezisét, absztrakt történetét, változásainak menetét kívánja felvázolni. Találóak és új távlatokba helyezik a kutatást fejtegetései a különböző terminusrendszerekről, új megvilágításban tárgyalja a több rokon családot magába foglaló horda szerepét a termelés és a fogyasztás megszervezésében, s áttekinti a politikai szervezet megjelenésének körülményeit is. Hangsúlyozza a törzs fogalmának eltérő jelentését a különböző politikai szervezetekben. Egyes megállapításai - ezt maga a szerző is hangsúlyozza - feltehetően vitát váltanak majd ki az elméleti néprajzban, s ez további szempontokkal járulhat hozzá az ősi társadalmak marxista elemzéséhez."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!