TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
Az újra felfedezett ősi Afrika. A fekete anya

: Az újra felfedezett ősi Afrika. A fekete anya

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Antropológia Régészet Művészettörténet Afrika történelme

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

494 p., 26 t.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

Basil Davidson két műve, amely most egy kötetben kerül az olvasók kezébe, Fekete-Afrika, azaz a Szaharától délre elterülő Afrika történelmével foglalkozik az időszámításunk kezdetétől a XIX. századit, tehát a gyarmatosítás koráig terjedő időszakban.

Sokáig úgy hitték, és sokan még ma is azt tartják, hogy a "fekete kontinensnek" nincs is történelme, hiszen ez a föld nem volt egyéb egy óriási vadonnál, amelybe az európaiak vitték a civilizációt. E könyv lapjain azonban egy másik kép bontakozik ki: ősi kultúrák és hajdani birodalmak tűnnek fel, amelyek még az európaiak megjelenése előtt virágzottak Afrikában, és az egykorú európai feudális birodalmakkal vethetők egybe.

A szerző igyekszik Afrika múltját úgy feltárni, hogy választ találjon a jelen több fontos kérdésére, a többi között arra is, hogy az európaiak és az afrikaiak kapcsolatai, amelyek kezdetben a teljes egyenlőségen alapultak, hogyan fajultak el a rabszolga-kereskedelem évszázadaiban és vezettek a fehér felsőbbrendűség téves eszméjének kialakulásához.

Basil Davidson könyve több kiadást ért meg Angliában, és más országokban is megjelent. Sikerét nemcsak az Afrika iránt világszerte megnyilvánuló fokozott érdeklődés magyarázza, hanem az is, hogy a szerző alapos tárgyismerettel és szenvedéllyel, de mégis tárgyilagosan nyúl a kérdéshez. E magyar kiadás bizonyára sok olvasónak nyújt segítséget ahhoz, hogy jobban megismerje Afrika múltját, és ezáltal jobban megértse a jelenét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!