TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
Der Kopf als Schicksal

: Der Kopf als Schicksal

Kiadás:

München,

Kiadó:

Kurt Wolff Verlag

Kategóriák:

Antropológia Néprajz Német nyelv

Nyelv:

Német

Terjedelem:

185 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Leo Frobenius (1873, Berlin 1938, Biganzolo): német etnológus és régész, a kulturális morfológia módszerének és a frankfurti etnológiai iskolának a megteremtője. Be nem fejezett egyetemi tanulmányok után a brémai néprajzi múzeum munkatársaként autodidakta módon szerezte néprajzi és antropológiai ismereteit és az 1890-es évektől jelentek meg első, a kultúrkörök elméletét megfogalmazó és az afrikai civilizációkra alkalmazó írásai. 1904-től azután afrikai kutatásait már a terepen folytatta: 1904 és 1935 között tizenöt nagyobb expedíciót vezetett a fekete kontinensre, amelyek során hatalmas tárgyi és szöveges anyagot gyűjtött, sok kötetnyi utibeszámolót készített és folyamatosan építette tovább O. Spengler filozófiájára támaszkodó, kulturális morfológiának nevezett, az egyes civilizációkat organikus egységnek, fejlődő és komplex valóságnak tekintő elméletét.

leírás:

A borító megperzselődött.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!