TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
Emberek és szokásaik

, : Emberek és szokásaik

Fordító:

Kiadás:

Budapest; Uzsgorod, 1982

Kategóriák:

Antropológia Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

217 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631131580

tartalom:

˝Ahány nép - annyi szokás. Erről szól az etnográfus szerzőpár könyve. Az ember életútja a bölcsőtől a koporsóig mindenütt azonos, de ezt az azonos életutat ezernyi, egymástól igencsak eltérő szokás övezte a természeti népeknél, s övezi még ma is. Különbözőképpen fogadják az újszülötteket, eltérőek a névadási szokások, más és más ceremónia kíséri az ifjúvá avatást, a lánykérést, a házasságkötést, véleménykülönbség van az egyes népek, népcsoportok között annak megítélésében, mi a férfi dolga, és milyen munkát végezzen a nő, eltérő az öregekhez fűződő viszony. Így az emberélet fonalára fűzve adta közre a két szerző afrikai, ázsiai, amerikai, ausztráliai gyűjtőmunkája eredményeit, s természetesen felhasználták az etnológiai, etnográfiai irodalom ismert és kevésbé ismert példaanyagát is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!