TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
Emberré válás

: Emberré válás

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Antropológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

494 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az ember eredetére vonatkozó kutatások eredményei gyakran keltenek szenzációt. Ennek a munkának az összefoglalására vállalkozott a szerző kézikönyvnek beillő művében. Ha témáját meg akarnánk határozni, talán származásélettannak mondhatnánk, ami jelzi, hogy itt új nézőpontból vizsgált és nem kevésbé új ismereteket talál az olvasó. A könyv két fő része közül az első kritikailag foglalja össze az ősemberkutatás eddigi legfontosabb és legfrissebb eredményeit, különös tekintettel a vitatott kérdésekre. Ez a rész nemcsak érdekes olvasmány, hanem fontos is a második rész könnyebb megértéséhez. A mű második felében a szerző új utakra kalauzolja az olvasót: az emberősök életkörülményeinek változása tükrében vizsgálja az egyes életműködések és a velük kapcsolatos szervek-szervrendszerek változásait, fejlődését. Végigkövethetjük az emberősök, majd az előemberek és ősemberek testtartásának, járásának, kézműködésének, látásának, beszédének, agyműködésének fejlődését, összeharonlítva különböző állatcsoportok, illetve a csecsemő és a kisgyermek hasonló életműködésének és szerveinek fejlődésével. Végül az ember ön- és fajfenntartásának tükrében megismerhetjük a táplálékszerzés és táplálkozás, valamint a szexuális élet kialakulását."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!