TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
Lévi-Strauss, strukturalizmus, szemiotika

: Lévi-Strauss, strukturalizmus, szemiotika

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Antropológia Filozófia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

179 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963051785x

tartalom:

˝Claude Lévi-Strauss, a francia kultúrantropológia vezető alakja, az ún. strukturális módszerrel merőben új megközelítési eljárást dolgozott ki a kultúra bizonyos jelenségeinek vizsgálatára. A könyv szerzője behatóan vizsgálja a strukturális módszer filozófiai és társadalomelméleti előfeltevéseit, aprólékosan nyomon követi működését a tényleges elemzésekben, s egyben elvileg is tisztázza: hogyan és milyen feltételek mellett veheti át ezt a módszert a történelmi materializmus talaján álló társadalomtudomány. Ugyanakkor kimutatja, hogy a strukturális mítoszelemzés radikálisan új megközelítési módot jelent, s hogy segítségével megoldhatóvá válik számos olyan probléma, amellyel szemben a hagyományos mitológiaelméletek sorra kudarcot vallottak. Rendkívül fontos a szerzőnek az a részletesen igazolt megállapítása, hogy Lévi-Strauss strukturalizmusa tulajdonképpen a szemiotika egyik ága, változata...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!