ORVOSI / Orvostudomány kategória termékei
Medicina et Psychiatria Pastoralis I. kötet. Medicina Pastoralis

: Medicina et Psychiatria Pastoralis I. kötet. Medicina Pastoralis

Kiadás:

Esztergom, 1944

Kiadó:

Buzárovits Gusztáv Könyvnyomdája

Kategóriák:

Orvostudomány Pszichológia Kereszténység Latin nyelv

Nyelv:

Magyar, Latin

Terjedelem:

305 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Főmagasságú Főpásztorom jóságos bíztató szavára adom ki e munkát. Összefoglaltam benne és szélesebben kidolgoztam, mit a lelkipásztori élet küszöbén álló hallgatóimnak röviden elmondani szoktam. Hiszem, hogy ezzel a lelkipásztori téren már működőknek is szolgálatot teszek. Tőlük is kaptam biztató szavakat. A munka tartalma két nyelven van fogalmazva. Azon senki meg nem ütközik, ki a tudományos irodalom szokását ismeri. Ami tisztán szakembernek való és félreértésekre adhatna alkalmat, az más pszichiátriai könyvekben is latinul van fogalmazva, hogy a hozzá nem értők kicsinyeskedésének ne legyen kitéve. Azután papoknak írtam, kik a jogi és erkölcstani latin mesterszavakhoz jobban hozzá vannak szokva.
Útnak nem bocsáthatom munkámat anélkül, hogy köszönetet ne mondjak azoknak, kiknek részük van annak keletkezésében. Elsősorban Lenhossék és a megboldogult Moravcsik professzoroknak, kik szívesek voltak elősegíteni, hogy agybonctani és elmekórtani tanulmányaimat mélyebben végezhessem és Dr. Gönczy Béla esztergomi kórházi igazgatófőorvosnak, ki sokban a dolgok látásába bevezetett. Azután köszönetem szól Dr. Drahos János hercegprímási irodaigazgatónak, ki a kézirat átolvasásával és előleges véleménynyilvánításával támogatott.
Tudom és érzem, hogy amit közrebocsátok, a tökéletességnek híján van. Egyes dolgokat hosszabban, egyes kérdéseket talán mélyebben kellett volna tárgyalni. A mű terjedelme és az anyag természete a kiterjeszkedésnek határt szabott. Egyes kitérések mégis hiányozni fognak, melyek a gyakorlati életben szükségeseknek mutatkoznak. Midőn azért elnézést kérek, a jóindulatú bírálatot és a szíves útbaigazítást örömmel fogadom a cél könnyebb elérése érdekében. Ha mégis a munka valamiben hasznára lehet valakinek a lelkipásztori élet nehézségeinek áthidalásában : úgy Istennek köszönet érte! – célomat elértem.
Esztergom, 1928. május. A szerző.

leírás:

Kötése meglazult, a könyvtest több darabban.

Állapot:

átkötésre szoruló, de olvasható példány

Ár:

4 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!