TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Antropológia kategória termékei
Medveemberek krónikája

: Medveemberek krónikája

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Antropológia Barlangászat Régészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

211 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Egy fiatal régészből, 30 turistából és egy ölyvből álló furcsa karaván verte fel egy reggel az eldugott bükki Szilvásvárad falu csendjét. Ezzel kezdődött az a nyolc esztendeig tartó, izgalmas és mulatságos, komoly és viszontagságos tudományos kutatómunka, amelynek története a Medveemberek krónikája. Négy nyáron át folyt az ásatás az Istállóskői-barlangban, a medvét istenükként imádó ősemberek 80 000 év előtti tanyáján. Telente - és az ásatások után még 4 teljes évig - folyt a gazdag ásatási leletanyag feldolgozása a múzeumokban, laboratóriumokban, tudományos intézetekben. Végül is ezernyi apró részletből egybeállt az összkép: a "történelem előtti" kor embere történetének egyes fejezeteire fény derült, s a 12 kutató sokévi munkájából született tudományos munka megjelent a régészeti szakfolyóiratban. Eközben a fiatal régész számos szakmai és emberi tapasztalatra tesz szert, az olvasó pedig megtudja, milyen kalandokban van részük a kutatóknak a vadregényes bükki terepen és az íróasztal mellett. A humoros és izgalmas események közben megismerkedik a régészet és a kiegészítő tudományok művelőivel, behatol a tudományos műhelytitkokba és felfedezi, mi rejlik az egyszerű szó mögött: tudományos feldolgozás. 43 tábla, a munka 17 részvevőjének karikatúrái és számos humorosan megrajzolt, de - akárcsak maga a könyv - komoly tartalmú illusztráció egészíti ki a munka mondanivalóját.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!